Za prepad vozičkára hrozí 18-ročnému mužovi až dvanásťročný trest

12.11.2012 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 12. novembra (TASR) – Zo zločinu lúpeže obvinili policajti 18-ročného Mareka, ktorý minulý týždeň vo štvrtok (8. novembra) v Liptovskom Mikuláši prepadol a okradol 46-ročného ťažko zdravotne postihnutého muža na invalidnom vozíku. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

Obvinený mladík podľa neho pristúpil k zdravotne postihnutému mužovi a začal mu chytať a trhať popruhy na taškách. „Muž ich mal prehodené cez plece a chrbát. Popruhy trhal s takou intenzitou, že sa pretrhli a muž spadol z invalidného vozíka. Na zem spadli aj dve tašky. Obvinený to využil a zo zeme zobral podsedák z invalidného vozíka, tašku s registračnou pokladňou aj tašku s knihami a ušiel,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že policajná hliadka podozrivého muža vypátrala a zadržala za krátky čas. „Policajti odcudzené veci zaistili. Poškodenému mužovi, ktorý neutrpel zranenia vyžadujúce lekárske ošetrenie, vznikla predbežná škoda 1000 eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Liptovskom Mikuláši spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby a obvinený je stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody sedem rokov až dvanásť rokov,“ dodal Moravčík.
 

Vyberte región